Vind den smukkeste ring

Forskellighed i parforholdet

forskellighed

Min kæreste er 14 år yngre end mig, og vi er vidt forskellige.

De siger at det er sundt med forskelligheder i et forhold… men… at være forskellige på så mange fronter kan godt være en udfordring indimellem.

Jeg er et meget ekstrovert menneske, og jeg får fornyet energi ved at være social og trives godt i store selskaber. Min kæreste er meget introvert. Han har et meget stort behov for at være alene, og det kan godt tære på ham at være i selskaber – der skal gerne nogle drinks til, før han slapper helt af.

Jeg drikker faktisk sjælden, og han kan godt være en svamp uden lige når vi er ude, men han bliver såååå kærlig og sød når han er fuld. Men netop derfor er det ikke noget der irriterer mig, og så er der aldrig kamp om hvem der skal være chaufførJ

Et andet sted hvor vores forskelligheder godt kan have kraftige sammenstød er ved oprydning. Hold nu op, hvor kan han være et rodehoved. Bukser slænget over stoleryggen i køkkenet, strømper på gulvet ved sofaen og en træningstaske foran døren. Jeg er et meget stort ordensmenneske, altså hvis der er plads til orden, men jeg kan ikke slappe af hvis der roder – til gengæld kan han ikke slappe af hvis der er snavset, og jeg kommer til at gå hen over stuegulvet med sko på.

Jeg ELSKER Sport, i tv. Jeg kan se sport døgnet rundt! Tennis, håndbold, svømning, badminton og alt andet! Min kæreste? Han kan ikke fordrage det. Han har det med sport som jytte Hilden (tidligere kulturminister) havde det med porno, det er sjovere at være med til. Mens jeg er til flow tv er han mere Netflix and Chill typen, og kan bruge flere timer på den samme serie! – Det kan jeg ikke.

Så har vi musikken… åh musikken. Jeg hører p4 og er vild med Grand prix musik og gamle dansktop numre. Vores lange køreture bliver nogle gange meget længere, når han sætter sit gangster-rap på for fuld skrue. Og min unge gangster kan gå i seng kl 21, om det er hverdag eller weekend. Jeg kan blive op til kl 2 for at se tennis, og jeg nyder at sove længe – han står op kl 7-8 i weekenderne også.

Og vores ferier. Jeg elsker vores ferier sammen. Men… Jeg elsker at ligge ved poolen i flere timer og få sol. Han kan højst ligge der i en halv time ad gangen før han begynder at trippe, og vil videre. Det samme med shopping. JEG ELSKER AT SHOPPE! Jeg kan bruge en hel dag på at shoppe. Jeg elsker at trave ind og ud af butikker, prøve tøj og udvide min garderobe. Min kæreste er shoppingens Grinch. Hvis han kunne få shopping afskaffet, ville han højst sandsynligt gøre det. Jeg måtte køre ham rundt på en shopping vogn, da vi var i Miami sammen, fordi han nægtede at gå mere.

Vores humor er også som olie og vand.

Jeg har god humor. Det har han ikke, eller den er anderledes i hvert fald.

Jeg ved ikke om det er aldersforskellen der spiller ind på det punkt, men som mange af jer godt ved, kan jeg bla. godt lide revy-humor!

Ham? Not so much. Aldrig har jeg set et menneske se så misfornøjet ud til et revy-show, som jeg skraldgrinede til!

Men man siger jo også forskelligheder mødes, og for mit vedkommen var det kærlighed ved første blik, der gik lige noget længere før han blev rigtig blød i knæerne.

På trods af de mange forskelligheder, så er der jo altså også mange punkter vi passer rigtig godt sammen, og gudskelov for det.

Faktisk efter næsten 3 år som kærester har vi kun været oppe og skændes en enkelt gang, og det var så over at jeg ikke kunne få vores induktions-kogeplade låst op, og han var træt efter træningJ

Thomas

Har du læst mine tidligere indlæg:

Bonusfar

Min mor aflyste mit bryllup

Når HIV kommer tæt på

 

2 kommentarer

  • Cana Schønwald Henriksen

    Min mand og jeg er også meget forskellig, jeg plejer at sige, Per bruger en flise at så på og jeg bruger mange. Vi ser heller ikke det samme i TV, så derfor har vi hver et at se i. Per har ingen hobby, jo haven, jeg har mange, ror i havkajak, går lange turer, dyrker min havedam som jeg selv har lavet med koi fisk og bytterfly koi. Vil gerne rejse det vil han ikke,så tager jeg da bare alene af sted. Jo når alt når til alt, så giver vi hinanden plads til vores forskellighed, og det er også derfor vi har været gigt i 14 å.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Kan jeg godt nikke lidt genkendende til; ekstrovert/introvert – perfektionistisk ordensmenneske/spontan roddehoved – bilprogrammer/masterchef – strand 8 timer/køre tur 8 timer. Men efter 25 år med mit ekstroverte roddehoved, så kan jeg også konstatere, at der kommer noget godt ud af det. Jeg fik øjnene op for, at der er andre måder. Fx har det været sundt for mig at lære at prioritere oplevelser højere end et linial-lige hjem. Og jeg har fået flere dejlige oplevelser fra solferier ved ikke kun at ligge på stranden, men skifte mellem en dag strand, en dag oplevelser osv. Kompromis, hedder det vel også. Men til en grænse. Synes dog aldrig man bør ændre sig til at være 100% spejl af ens partner. Der var jo en årsag, hvorfor man faldt så pladask for ham. Man kan bøje sig til en grænse, men også acceptere, at man ikke skal være ens.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind den smukkeste ring