Islandske Snegle/Snudar

Snegle/Snudar ca. 18 stk.
Islandske snegle er lidt anderledes end de danske vi kender. De indeholder ikke smør, og er derfor lidt mere som luftigt brød med kanelsmag, og helt overtrækket med sød glasur, så du får glasur med i hver en bid.
Men hvorfor så Islandske?
Ja noget skal jeg jo gøre for at imponere min islandske kæreste:-)
Snegle:
700 gr. hvedemel
1 tsk. fint salt
4 tsk. tørgær
80 gr. sukker
4 dl. lunkent vand
1 dl. vegetabilsk olie
Fyld:
200 gr. smør
30 gr. sukker
45 gr. mørk farin
2 spsk. kanel
Topping:
400 gr. flormelis
6 spsk. kakao
200 gr. smeltet mørk chokolade
2 tsk. salt
4-6 spsk. kaffe
4 spsk. mælk
1 tsk. vaniljedråber/pasta
Fremgangsmåde
Start med at lægge alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og rør let med krogen på røremaskinen.
Tilsæt derefter væsken og ælt først langsomt i røremaskinen og øg derefter hastigheden lidt efter lidtÆlt dejen i hele 5 minutter.
Lad derefter dejen hæve et varmt sted under et fugtigt stykke i 30 minutter.
Når dejen har hævet, sigtes melet på bordet og dejen tages ud af skålen rul dejen ud i et rektangel
Fyld
Pisk smørret og bland derefter de 2 slags sukker og kanel i smørret.
Smør et pænt lag på hele dejen og rul den sammen på den lange led.
Skær derefter strimlerne i passende stykker, og læg dem på en alm bageplade eller en mindre med bagepapir.
Sneglene skal hæve yderligere i 45 min under et fugtigt klæde
Bages i 10 min ved 200 grader varmluft
Topping
Rør det hele godt sammen og kom glassuren ud over Sneglene/Snudarene så snart de kommer ud af ovnen.
Der skal rigtig meget glasur på, så det kan løbe ned i og bliver til en ægte Snudar.
Velbekomme
Thomas
Ingen kommentarer endnu