Er du klar til fars dag?

Cheesecake med citron og hvid chokolade

 

I pinsen var vi en tur syd på, hos min svigerfamilie. Jeg tænkte jeg ville have lidt lækkert med, så det blev til denne hvis jeg selv skal sige det virkelig lækre cheesecake.

 

Bund

350 g digestive kiks

150 g smør

Creme

400 g flødeost (ikke light)

150 g hvide chokoladeknapper

5 blade husblas

Saft fra 5 små økologiske citroner (heraf skræl fra 2 af citronerne)

2 dl creme fraiche 18 %

Korn fra 1 vaniljestang

100 g flormelis

5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Bund

Hak kiksene i en hurtighakker eller knus dem godt i en pose, så de er helt fint malede.

Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til det er en ensartet masse.

Fordel blandingen i bunden af en springform (26 cm) og tryk den godt sammen og op ad siderne.

(Brug evt. et glas med flad bund til at pressen det sammen)

Sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Creme

Kom først husblas i blød i koldt vand.

Smelt de hvide chokoladeknapper over vandbad, og lad dem efterfølgende køle lidt af.

Pisk flødeost, vanilje, flormelis, creme fraiche, citronsaft og citronskrællen fra 2 små citroner sammen.

Tilsæt så den afkølede smeltede hvide chokolade i ostecremen

Kram husblassen fri for vand, og smelt den i varm citronsaft fra 3 små citroner,

(vigtigt det ikke bliver for varmt) og bland så lidt efter lidt i flødeostecremen.

Pisk fløden til skum og vend den i flødeostecremen.

Fordel cremen på kiksebunden og glat overfladen.

Sæt kagen på køl i min. 6 timer

 

Serveret med et twist

Jeg serverede kagen toppede med KiMs Smash, Smash består af sprøde snacks dækket med mælkechokolade.

Pyntet med blomster ( Det var ikke til at opdrive spisende blomster nogensteder)

Så nu er der lidt at hygge med i weekenden.

Velbekomme

Thomas

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du klar til fars dag?