Rabarberdrømme

Vi kan jo ikke alle trylle som Liv Martine og Ditte Julie, men derfor kan man jo godt lave lækkerier på den nemme måde.
Så nu har jeg været i køkkenet og lave 2 forskellige rabarberdrømme på kort tid.
Det første jeg startede med var min rabarberkompot, så sæt i gang.
Rabarberkompot
500 rabarber rensede uden blade
175 gram rørsukker
1 vaniljestang
2 spk vand
1 tsk Nonoxal
Start
Skær rabarberne i skiver af ca. 1/2 cm. Kom dem i en gryde og tilsæt vand, 2/3 sukker, flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, og kom stang og korn i gryden.
Kom nonoxal i og kog det op, og lad så kompotten simre under låg i ca. 15-20 minutter efterfølgende.
Husk! smag grøden til – skal den være sødere, så kan du tilføje det sidste sukker.
Den modige
Du kan komme 2 stk. stjerneanis i grøden, for at give kompotten et twist. Husk at stjerneanissene skal fjernes når grøden er kogt færdigt.
Vandbakkelser
åh, jeg elsker vandbakkelser og har gjort det så længe jeg kan huske
Jeg stod altid helt tæt på ovnen, når min mor bagte vandbakkelser – og ja er da en enkelt gang kommet til at åbne ovnen, og det skal man ikke gøre for så falder de sammen:-)
Derfor valgte jeg den nemme løsning, da jeg skulle bage min vandbakkelser
Ja.. jeg ved det godt, men nogle gange må man godt tage den nemme løsning.
De var virkelig nemme at lave og blev faktisk helt okay
Fyld
Videre til næste overspringshandling.
Udover rabarberkompot skal der nemlig også en creme i vandbakkelserne, det er en med halv vaniljecreme og halv flødeskum.
For lige at give den lidt ekstra, kom jeg en lille teske vanilje pulver i cremen.
Når rabarberkompotten er lavet og fløden pisket, er det jo nemt lige at lave en rabarberkage også. Så er det bare lidt makroner i bunden, et lag kompot og så æblekagerasp og så endnu et lag kompot og rasp toppet med fløde. så er der kun at sige velbekomme
Thomas
Ingen kommentarer endnu