Chokolade-popcorn kage med karamel

1 dl popcorn
2 spsk solsikkeolie
Lidt flage salt
1 dåse (397 g) Kondenseret mælk
200 gram chokolade 70 %
Springform 18 cm
Fremgangsmåde
Karamel
Kom dåsen med kondenseret mælk i en gryde, hæld vand på, så det lige dækker dåsen.
Sæt gryden på komfuret og skru op for varmen til det koger. Læg låg på gryden.
Hold øje med, at dåsen hele tiden er dækket med vand.
Dåsen skal koge i 4 timer. Tag dåsen op og lad den køle af i 1 timer.
Når du åbner dåsen har du den lækreste og cremede karamel.
(du kan også lave en klassisk flødekaramel på panden)
Popcorn
Hæld olie og popcorn majs i en stor gryde – majsene må ikke ligge i lag.
Tænd for gryden på høj varme med låg.
Lad popcornene poppe løs – løft og ryst gerne låget/gryden engang imellem så noget af dampen kommer ud – det gør dem mere sprøde.
Når de stopper med at poppe, ryster du gryden lidt så eventuelle upoppede korn også poppes.
Sluk for varmen og fjern låget.
Hæld de færdige popcorn i en stor skål og drys med salt.
Chokolade
Chokoladen smeltes over vandbad se evt. her
kagen
Bland halvdelen af chokolade sammen og vend popcornene rundt til de er dækket at chokolade.
Kom chokoladepopcornene i springformen og fordel dem i et lag, kom derefter halvdelen af karamellen udover. Drys med lidt flage salt.
Gentag proceduren med popcorn og chokolade. Læg endnu et lag at chokoladepopcorn og toppes af med karamellen og lidt salt.
Kagen sættes i køleskabet i en times tid.
Serveres med en god vaniljeis eller en nougat is
Velbekomme
Thomas
Ingen kommentarer endnu