Mens vi venter…. julebag for hele familien

Sponsoreret af Barebells
Så er er der kun den lange ventetid tilbage.
Ja jeg glæder mig også som et lille barn til juleaften, det er dog ikke det der med at få gaver.
Jeg glæder mig til hyggen og den særlige stemning som der er denne aften, og så for at se den glæde når folk åbner de gaver jeg har købt.
Men hvad skal ventetiden fordrives med, jeg forslå lidt bagning hvor hele familien kan være med.
Den første opskrift er den lækreste jule-chokolademuffin, med en barebells x-mas fudge topping.
De er super nem at lave, og alle kan være med.
Du skal starte med toppingen, da den har det bedst med at stå lidt i køleskabet og gerne natten over.
jeg har flere gange bagt når min kæreste er gået i seng, så for ikke at larme for meget, har jeg rørt ingredienserne sammen i hånden.
Det har faktisk også givet det bedste resultat på kagerne.
Frosting
100 g Smør
200 g 70 % mørk chokolade
8 stk. Barebells Xmas Fudge Protein Bar
(Kan bla. købes Føtex og Bilka)
4 dl Barebells Fudge Milkshake
(Kan bla. købes Føtex og Bilka)
Fremgangsmåde
- Hak chokoladen fint, samt Barebells Xmas Fudge Protein Bar i mindre stykker
- Smelt smørret på middelvarme i en kasserolle. Hæld derefter Barebells Fudge Milkshake i og pisk.
Tip: Hvis smørret koger, er det for varmt.
- Hæld den hakkede chokolade og proteinbar i, og pisk mens det smelter. Fortsæt med at piske indtil alt er smeltet og blandet ordenligt sammen.
- Ta’ kasserollen af pladen, hæld frostingen i en skål og lad den stå afkølet i et par timer. Såfremt du har tid, så lad den gerne stå natten over.
Jule-chokolademuffins
250 g hvedemel
50 g kakaopulver
2½ tsk bagepulver
1 tsk kanel
½ tsk natron
200 g rørsukker
50 g brun farin
skræl fra 2 økologiske appelsiner
1 tsk groft salt
2½ dl kærnemælk
2 æg
100 g smør
175 g hakket 70 % mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Bland og sigt mel, kakaopulver, bagepulver, kanel og natron sammen i en stor skål.
- Tilsæt rørsukker, brun farin, revet appelsin og groft salt. Lav en fordybning i midten af skålen.
- Pisk æg og kærnemælk sammen og mens smørret smeltes, hæld det hele ned i fordybningen sammen.
- Vend dejen let sammen med en dejskraber og vend 125 gram af den hakket chokolade i.Tip: Rør ikke for længe – Det gør ikke noget hvis dejen er lidt klumpet.
- Fordel dejen i 15-18 muffins forme som top fordeles de sidste 50 gram, hakkede chokolade på.
- Bag kagerne midt i ovnen – først ca. 5 min. ved 225° (varmluftovn), skru derefter temp. ned til 175° og bag kagerne i yderligere ca. 10 min. Lad kagerne afkøle på en bagerist inden du kommer toppingen på.
- Drys evt. med lidt guld kagestøv.
Du kan se flere opskrifter her
Chokolade muffin med mint-chokolade topping
Rigtig god bagning
Thomas
Ingen kommentarer endnu