Noget af det bedste jeg ved

Her er den! julens måske allerbedste cookie!

Mange har spurgt på opskriften gennem årene, men nu er det altså muligt at lave mine ja faktisk

prisvindende julecookies.

Det var en 2012 udgave jeg bla. vandt Den store julebagedyst med.

De er super nemme at lave og tager ingen tid men de er for mig smagen af jul!

 

 

Evers julecookies anno 2019

ca 96 stk.

350 g Hvedemel

2 tsk. Majsstivelse

1 tsk. Fint salt

1 tsk. Bagepulver

1 tsk. Natron

2 tsk. Stødt nelliker

2 tsk Kanel

240 g Smør

200 g Fint rørsukker

150 g Lys muscovadosukker

2 Æg

2-3 Vaniljestang

5 Økologiske appelsiner

1 Økologisk citron

250 g Hvid chokolade

250 g Mørk chokolade

 

 

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, krydderi, majsstivelse, salt, bagepulver og natron (afventer)

Riv appelsinerne og citronen

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljen ud. Bland det godt med appelsinen og citronen.

Pisk smør og de 2 slags sukker med æggene.

Tilsæt vanilje, appelsin og citron

Tilsæt melblandingen og den grovhakkede chokolade

Det hele røres godt sammen, og sættes på en plade med en dessertske.

Bages i ca 10 min ved 180 grader (varmluftovn) til de er gyldne

 

Hvis du ønske en større cookie som er blød i midten skal du bare lave dem 1/2 gange større

Rigtig god bagning

Thomas

 

Se andre jule lækkerier her

 

 

 

8 kommentarer

  • Rikke Louise

    Inde maden fra appelsiner og citroner – det skal ikke bruges vel? Kun skallen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Thomas. Er det bare alm maizena majsstivelse der skal i.?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Thomas, “Riv appelsinerne og citronen samt vaniljestangen” – skal jeg forstå det sådan at jeg også skal rive vaniljestangen? Det har jeg aldrig prøvet før..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Thomas Evers Poulsen

      Nej du skal ikke rive vaniljestangen men flække den og skrabe vaniljen ud og så blandet det gost sammen

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget af det bedste jeg ved