Det har gjort hverdagen nemmere

Chokolade muffin med mint-chokolade topping

Sponsoreret af Barebells

Så er det blevet tid til julens første opskrift fra mine side.

Jeg elsker jo alt ved julen, og bagning er bestemt også en af tingende.

 

Den første opskrift er den lækreste chokolade muffin, med en barebells mint-chokolade topping.

Den er super nem at lave, og alle kan være med.

Du skal starte med toppingen, da den har det bedst med at stå i køleskabet natten over.

jeg har flere gange bagt når min kæreste er gået i seng, så for ikke at larme for meget, har jeg rørt ingredienserne sammen i hånden.

Det har faktisk også givet det bedste resultat på kagerne.

Frosting

100 g Smør

200 g 70 % mørk chokolade

8 stk. Barebells mint dark chocolate Protein Bar

4 dl Barebells chokolade Milkshake

Fremgangsmåde

  1. Hak chokoladen fint, samt Barebells mint chocolate Protein Bar i mindre stykker
  2. Smelt smørret på middelvarme i en kasserolle. Hæld derefter Barebells chokolade Milkshake i og pisk.

Tip: Hvis smørret koger, er det for varmt.

  1. Hæld den hakkede chokolade og proteinbar i, og pisk mens det smelter. Fortsæt med at piske indtil alt er smeltet og blandet ordenligt sammen.
  2. Ta’ kasserollen af pladen, hæld frostingen i en skål og lad den stå afkølet i et par timer. Såfremt du har tid, så lad den gerne stå natten over.

Chokolademuffins

250 g hvedemel

50 g kakaopulver

2½ tsk bagepulver

½ tsk natron

200 g rørsukker

50 g brun farin

1 tsk groft salt

2½ dl kærnemælk

2 æg

100 g smør

175 g hakket 70 % mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Bland og sigt mel, kakaopulver, bagepulver og natron sammen i en stor skål.
  2. Tilsæt rørsukker, brun farin og groft salt. Lav en fordybning i midten af skålen.
  3. Pisk æg og kærnemælk sammen og mens smørret smeltes, hæld det hele ned i fordybningen sammen.
  4. Vend dejen let sammen med en dejskraber og vend 125 gram af den hakket chokolade i.

    Tip: Rør ikke for længe – Det gør ikke noget hvis dejen er lidt klumpet.

  5. Fordel dejen i 15-18 muffins forme som top fordeles de sidste 50 gram, hakkede chokolade på.
  6. Bag kagerne midt i ovnen – først ca. 5 min. ved 225° (varmluftovn), skru derefter temp. ned til 175° og bag kagerne i yderligere ca. 10 min. Lad kagerne afkøle på en bagerist inden du kommer toppingen på.

    Rigtig god bagning

    Thomas

 

1 kommentar

  • Mint-muffins lyder mega lækkert, men det er godt nok en voldsom dyr frosting hvis man skal bruge 8 stk barer.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det har gjort hverdagen nemmere