Vind en smuk ring med 19 topaser

Pixis Saltet caramel cheesecake

Hvis du er vild med cheescake så vil du elske Pixis!

Jeg havde fornøjelse at lave den sammen med hende i Go´Morgen Danmark.

Men nu kan du smage alle Pixis lækkerier, hun er nemlig lige udkommet med sin nye bog Pixis kager.

Det er en lille bid af det søde amerikanske køkken.  Der er både opskrifter på pandekager, vafler, cookies, tærter,  scones, doughnuts og selvfølgelig cheesecakes, Det er sødt, snasket og skal smages.

Alle opskrifter er nemme at gå til og kan sagtens laves af hele familien. Prøv f.eks. de amerikanske pandekager, blåbærmuffins, en helt klassisk New York-cheesecake eller en Pecan Pie. Her er også lækre cookies med kokos og skumfiduser, pandekager med chokolade og karamel, citron- og limetærte og skønne scones til morgenbordet.

 

Saltet caramel cheesecake

 

Antal: 10-12 personer Tid: 120 min

INGREDIENSER

SALTET KARAMELSAUCE (2,5 DL)

  • 200 g sukker
  • 0.5 dl vand
  • 1 tsk. flagesalt
  • 2 spsk. smør
  • 1.5 dl fløde

BUND

  • 250 g digestives
  • 50 g lys eller mørk muscovadosukker
  • 125 g smør

FYLD

  • 800 g Philadelphia
  • 180 g lys eller mørk muscovadosukker
  • 3 spsk. hvedemel
  • 4 æg
  • 1 tsk. Vanilje ekstrakt
  • 0.5 dl saltet karamelsauce
  • 0.75 dl fløde

LÅG

  • 2 dl saltet karamelsauce

TILBEREDNING

  1. SALTET KARAMELSAUCE: I en stegepande blander du sukker, vand og salt og varmer sukkeret op i ca. 8-10 minutter.
  2. Du skal ikke røre undervejs, men bare holde øje med det. Efter 10 minutter vil det langsomt skifte farve fra lys gylden til mørk gylden.
  3. Det er vigtigt, du passer på, at det ikke bliver for mørkt. Når det er ravfarvet, tager du det af varmen, og rører dit smør i.
  4. Hæld forsigtigt fløden ved, det vil boble og syde.
  5. Når det hele er blandet, sætter du panden tilbage på varmen og lader det koge i 1 minut.
  6. Tag det af varmen, og hæld det på glas.
  7. BUNDEN: Forvarm ovnen til 180 grader, beklæd bunden af en springform på 23 cm med bagepapir, og sæt formen til side.
  8. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, så du ikke bruner det. Knus, eller blend dine kiks. Når de er helt pulveriserede, hælder du dit smeltede smør og sukker ved og blander det, til det er klumpet.
  9. Nu kommer du massen i din springform og presser den ud og lidt op langs siderne. Her er det rigtig godt at bruge et fladbundet glas til at trykke bunden tæt sammen.
  • Stil nu formen på køl, mens du laver fyldet.
  • FYLDET: I en mellemstor skål pisker du flødeost, sukker og hvedemel, til du har en ensartet masse.
  • Tilsæt nu æggene et ad gangen, og pisk i 1 minut mellem hvert æg. Husk af og til at skrabe bunden og siderne, så du ikke har klumper af flødeost i massen.
  • Nu tilsætter du vaniljeekstrakt, karamelsauce og fløde og pisker, til det er godt blandet.
  • Tag din springform ud af køleskabet, og hæld massen ved.
  • Bag nu din cheesecake i 20 minutter ved 180 grader, skru herefter ned til 120 grader, og lad den bage videre i 60-90 minutter.
  • Efter 60 minutter kan du se til kagen ved at banke på den med en finger. Den må gerne være våd og blævre lidt i midten på størrelse med din håndflade.
  • Kanten skal være fast. Dette kan kræve et par forsøg, men når du har knækket koden, er det det hele værd.
  • Når kagen er færdig, tager du den ud og kører en kniv rundt langs kanten, så den ikke flækker, når den krymper i køleskabet.
  • Sæt kagen på køl natten over.
  • Lige inden servering hælder du din saltede karamelsauce over kagen og voila, så er den klar.
  • TIP: Når du skærer kagen, skyller du kniven under den varme hane efter hver skive. Så får du hele, perfekte stykker.
  • Du kan eventuelt pynte med lidt hakkede pekannødder eller frugt. Eller lidt flødeskum.

 

Rigtig god fornøjelse i køkkenet

Du kan bla. købe Pixis kager her

Thomas

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind en smuk ring med 19 topaser