Tillykke du har vundet!

Det kan kun gå for langsomt

Så er der ikke længe til det går løs!

December er lige om hjørnet, og jeg elsker jul og nok alt ved det.

Fredag står den på de første 2 julefrokost arrangementer, et med danseundervisning og et med sang. Så det skal nok blive alletiders fredag med rigtig god stemning.

Når jeg så kommer hjem natten til lørdag, skal der pyntes op, så min kæreste og bonusdatter vågner op til jul lørdag morgen. Jeg tror også den lille forventer en pakke fra nissen, i den lyderøde julesok når hun vågner.

Lørdag begynder hyggen, der skal der nemlig julebages, min bonusdatter og jeg er alene hjemme og hun elsker at være med i køkkenet.

Så jeg tænker vi skal bage følgende:

Evers Julecookies – mine egne berømte prisbelønnet julecookies

Pebernødder – har verdens bedste opskrift

Brunkager – Der skal vi lige have fundet en ny eller selv eksperimentere lidt selv

Cookies med Ingefær, citron og hvid chokolade – Heller ikke noget jeg har en opskrift på, men tænker det kunne være meget lækkert.

Havregryns kugler – Det bliver nok en sundere variant.

Men nu må vi se hvor meget vi når og hvor længe hun har interessen.

Men har du en opskrift vi skal prøve?

Søndag morgen går turen til Næstved, hvor jeg skal holde en lille tale og sætte årets julemærkemarch i gang til fordel for de danske julemærkehjem.

Du kan stadig nå at tilmelde dig, se hvor dit nærmeste startsted er her

Alle steder kan du vælge mellem minimum to ruter på henholdsvis 5 og 10 km. Minimum én af ruterne kan gennemføres med kørestol, barnevogn, o.lign.

Jeg hver i får en dejlig start på årets hyggeligst måned

Thomas

1 kommentar

  • Tina Christensen

    Hej Thomas.
    Først og fremmest glædelig jul til dig og dine kære.
    Jeg bagte julekager i går, og prøvede for første gang species med vaniljesmag. Nøj de er gode!! 🙂 Minder meget om smagen fra vaniljekranse.
    Opskrift følger her:
    • 375 gr hvedemel
    • 150 gr flormelis
    • 1 tsk vanillepulver (kan erstattes af 3 tsk vanillesukker)
    • 300 gr koldt smør (skåret i tern)

    Kom hvedemel, flormelis og vanillepulver i en skål. Smuldr smørret i blandingen og ælt det sammen til en ensartet dej. Bruger man en køkkenmaskine, så kommes alle ingredienserne i skålen og dejen samles med K-spaden.
    Del dejen i 3 dele, som rulles til pølser med en diameter på 3-4 cm. Læg pølserne på et skærebræt og sæt dem op køl i minimum en time. Man kan også lægge pølserne i fryseren i 30 minutter.
    Skær dejen i skiver á ca ½ cm og læg dem med en smule afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne ved 180 grader (alm. ovn – ikke varmluft) i ca 10 minutter, til de er let gyldne i kanten. Afkøl kagerne på bageristen og opbevar dem herefter i en lufttæt beholder.
    God fornøjelse og glædelig jul.
    MVH
    Tina Christensen

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tillykke du har vundet!