Evers sommerdessert

Rabarberkage
Rabarbergrød
1 kg rabarber rensede uden blade
175 gram sukker
1 vaniljestang
1 dl vand
Start
Skær rabarberne i skiver af ca. 1/2 cm. Kom dem i en gryde tilsæt vand, 2/3 sukker, flæk vaniljestangen og skrab vaniljen ud, og kom stang og korn i gryden.
Lad det koge op og lad derefter grøden simre under låg i ca. 15-20 minutter.
Husk! smag grøden til – skal den være sødere, så kan du tilføje det sidste sukker.
Konsistens
Jeg kan bedst lide grøden er fast i det, så jeg jævner den. pisk maizena og vand sammen og kom lidt i grøden af gangen. Det er vigtigt at grøde er meget varm, så den ikke bliver mælkehvid af jævningen.
Grøden sættes på køl til den er kold og skal serveres.
Den modige
Du kan komme 2 stk. stjerneanis i grøden, for at give grøden et twist. Husk at stjerneanissene skal fjernes når grøden er kogt færdigt.
Crumble
4 dl havregryn grovvalsede
100 g sukker
50 g smør
75 g hakket mandler
5 store makroner
Bland havregryn, sukker og rist det på en pande med smør.
Hak mandler og kom dem på panden de sidste par minutter
Afkøling
Kom det sprøde drys ud på et stykke bagepapir til afkøling. Når det er koldt, knuses makronerne og blandes i.
Den nemme
Du kan også bare købe æblekagerasp, og blande med de knuste markroner.
Servering
½ liter piskefløde
Rabarberkagen skal anrettes i lag i et glas
Grød, crumble, grød, crumble toppes med pisket fløde
Prøv også
Velbekommen
Thomas
Hej Thomas.
Når man som du laver alt fra bunden, så er det ikke et alternativ at købe æblekagerasp. Det er jo hårdt som sten. Det rene sukker. Nej, man laver det da selv af en pose tvebakker, der knuses og ristes i lidt smør på en pande. Der tilsættes lidt sukker, og når det er gyldent køles det af på bagepapir. Det bliver lækkert sprødt. Dette er et alternativ, hvis man f.eks ikke kan tåle mandler / nødder. Er også super lækkert i en gammeldags æblekage.
God week-end.