Skal du være med i Vild med dans?

Jordbær cheesecake

Så er der lidt lækkerier til weekenden

Ta´ ungerne med i køkkenet, det er i hvert fald en rigtig stor succes hjemme hos os.

Der er stadig masser af jordbær i butikkerne, eller måske du er heldig selv at have fra haven.

opskriften er lige til at gå til og alle kan være med

Rigtig god fornøjelse

Thomas

Bund

300 g digestive kiks

150 g smør

Creme

400 g flødeost (ikke light)

500 g jordbær, friske eller frosne.

150 g hvide chokoladeknapper

7 blade husblas

Saft fra 2 små økologiske citroner

100 g sukker

2 dl creme fraiche 18 %

Korn fra 1-2 vaniljestænger

100 g flormelis

5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Bund

Hak kiksene i en hurtighakker eller knus dem godt i en pose, så de er helt fint malede.

Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til det er en ensartet masse.

Fordel blandingen i bunden af en springform (26 cm) og tryk den godt sammen og op ad siderne.

(Brug evt. et glas med flad bund til at pressen det sammen)

Sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Creme

Kom først husblas i blød i koldt vand i ca. 20 min

Kog jordbær, sukker, citronsaft i en mindre gryde ved middel varme.

Det skal koge indtil jordbærrene er kogt ud. Blend det efterfølgende med en stavblender.

Ta husblaassen op af vandet og pres vandet godt fra, smelt så husblassen i jordbærmassen, og lad det så køle af.

Smelt de hvide chokoladeknapper over vandbad, og lad dem efterfølgende også køle lidt af.

Pisk flødeost, vanilje, flormelis, creme fraiche sammen.

Tilsæt så den afkølede smeltede hvide chokolade i ostecremen

Bland lidt af ostecremen i den lune jordbærmasse af et par omgange, indtil det har samme temperatur.

Hæld herefter resten af jordbærmassen op i ostecremen og vend det godt rundt

Pisk fløden til skum og vend den i jordbær flødeostecremen.

Fordel cremen på kiksebunden og glat overfladen.

Sæt kagen på køl i min. 6 timer

Pynt evt. med masser af lækre friske jordbær

Serveret med et twist

Smelt mørk chokolade over vandbad, og kom den oven på kiksebunden.

Det behøver ikke kommen på hele bunden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal du være med i Vild med dans?