Måske verdens bedste Bolognese

Sker der noget i Udkantsdanmark?

 

Udkantsdanmark var destination, da den torsdag aften stod på premieren på Nykøbing F revyen. Det er nu altid dejligt at komme hjem til sydhavsøerne. Vi boede på Falster til jeg var 10 år, men det er alligevel for mig, dér jeg kommer fra.

Jeg flyttede fra byen, andre flytter til. Og i Nykøbing F revyen er der efter 28 år flyttet nye kræfter ind på ledelsesgangen i form af ny revydirektør Mickey Pless & kunstnerisk leder Pernille Schrøder.

Det er altid spændende, når der kommer nye kræfter og ikke mindst ideer til. Men kunne de løfte arven efter byens revykonge er gået af?

Aftenen startede med en lækker 2-retters menu med orangemarineret røget laks anrettet på salat, og garneret m. grønne asparges.

Til hovedret var der en super lækker kalvefilet stegt medium – meget imponerende når der er fyldt sal der skal have mad. Til bøffen var der sommergrønt, ristede svampe, syltede løg, krydderbagte kartofler & en rigtig god rødvinssauce.

Klar til at stå på egne ben

Revyen kom godt fra start med den nye ledelse i front med teksten om at så på egne ben, og blev bakket godt op af hele årets stærke skuespillerhold som udover Pernille Schrøder, er Rikke Buch Bendtsen, Rasmus Krogsgaard, Henrik Koefoed og Troels Malling.

 

Hvad er en god revy? Vores syn på humor er jo meget forskelligt.

Det jeg virkelig godt kan lide ved Nyk. F revyen i år er, at den er så musikalsk som den er.

Musikken er ikke bare noget der følger med teksterne, men her løfter den det hele op.

Aftenens bedste nummer var for mig ”hemmeligt forelsket” med Rasmus Krogsgaard, om Ghita Nørbys formøse interview i radio 24/7, men pakket ind på den fineste og sjoveste måde. Rasmus er bare sååååå dygtig, og det nummer er jeg sikker på vil være blandt årets bedre numre. Jeg nærmest tissede i bukserne af grin.

Men også Pernille Schrøder som en ældre meget pæn dame der siger alt det, man ikke vil høre, når ældre genfinder lysten.

Der er også flere af ensemblenumrene der er helt oppe at ringe ved 6 stjerner som ”en seriemorder”, hvor hele holdet byder ind med meget kendt danske tv-seriekarakterer.

 Men også et af årets populære emner, nemlig det engelske Brexit, får de leveret helt originalt og fantastisk sjovt.

 

Det var også sjovt med en af de gamle klassikkere ’Der står 2 mænd på en tømmerflåde’, får et twist at 2019.

Det svinger i det hele taget rigtig godt, både når pigerne er vild med svin, og drengene i Krænkerup drengekor. Ja, og ikke mindst hele holdet som folkedansere i Falstervisen – og jeg kunne blive ved. Der var for mig kun 4-5. numre som ikke holdte niveau med resten.

 

Det bedste

Hemmeligt forelsket

Det er en ommer

I det store perspektiv

 

Jeg bliver nødt til også lige at nævne Anders D. Jensens smukke scenografi – nok ikke noget så mange går op i, eller tænker over, men den kom i så mange varianter og rammede det hele så flot ind.

Jeg vil altså varmt anbefale jer en tur syd på. Sydhavsøerne har så meget at byde på,

og revyen er den perfekte måde at slutte dagen på

 

Nykøbing F Revyen

5 stjerner

 

Instruktion: Michel Castenholt. Kapelmester: Mickey Pless.

Koreografi: Steffen H. Frederiksen. Scenografi: Anders D. Jensen. Kostumer: Henrik Børgesen.

Foto: Nykøbing F Revyen, Sladderkongen & privat.

Spilleperiode 13 juni til 24 August

Billetter kan købes her

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Måske verdens bedste Bolognese