Jeg er åbenbart afhængig

Kræft – skamfering – tabu

photo by LYSA

 

Der finder rigtig mange seje og fantastiske mennesker

Men jeg kender en af de sejeste.

Jeg mødte Henriette Løve i forbindelse med Vild med dans i 2017, det var den sæson jeg dansede med Dak Wichangen. Henriette var med i knæk cancer udgaven som hun vandt sammen med Steen Lund.

Henriette er et at de mest positive mennesker jeg nogensinde har mødt. Hver gang jeg har mødt hende, er det med det største smil på læben. Men bag smilet er der en helt anden historie.

Henriette er 44 år gammel, gift med Tony og sammen har de 4 dejlige drenge i alderen 5-14 år.

Den korte historie om Henriette

”Jeg fik i slut maj 2015 konstateret meget alvorlig brystkræft i venstre bryst (HER2), som desværre havde spredt sig til lymferne under begge arme, rygraden, højre lunge, leveren og knoglerne i bækkenet. Har været igennem kemo i pilleform, stråler på ryggen, antistoffer, antihormoner, fik fjernet venstre bryst i december 2018 og er nu på kemopiller igen.

Jeg har gennem hele forløbet haft et positivt livssyn og troede egentlig også jeg ville klare operationen på den måde. Men den efterfølgende reaktion har været lidt overvældende og jeg synes det har været rigtig hårdt psykisk.

Det er ikke meget der bliver talt eller skrevet om hvilke psykiske reaktioner man kan få og det vil jeg være med til at gøre bedre. Det er ok at føle noget efter en operation som denne, som berører ens kvindelighed voldsommere end jeg havde forventet.

Det er ok at tale højt om det og vise det frem, for kun på den måde kan vi ændre og bryde det tabu, jeg synes der er omkring en skamferet kvindekrop efter en livsnødvendig operation som mastektomi”

Henriette har sin egen blog for at være med til at skabe mere åbenhed omkring brystkræft og i særdeleshed mastektomi, da det forefinder hende nærmest at være et tabu.

Jeg håber at ved at være med til at dele Henriettes historie kan inspirere andre omkring håndtering af sygdom, kroppen efter operation og et positivt livssyn.

Klik over på Henriettes blog og læs bla om hvordan det er at mangle et bryst

Klik her

Jeg er sikker på at det er Henriettes positive indstillingen der får hende 100 % rask igen.

Vi skal huske at leve livet fuldt ud, imens vi selv har mulighed for at styre det.

Thomas

 

Læs også

Når HIV kommer tæt på

Sandheden kan være svær

1 kommentar

  • Tusind tak for de søde ord, kære Thomas. Jeg er meget glad, rørt og beæret over at du deler min historie og mit budskab på din blog. Tak for det og for dig ❤️ Kærligst Henriette

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er åbenbart afhængig