Sjove aktiviterer i vinterferien for de små

Når livet bliver taget fra os

Inviteret af Have kommunikation

Hvem har ikke set 90´ernes udødelige filmklassiker Ghost? Enten i biografen tilbage i 1990 eller som tv-genudsendelse i årene lige siden.

Patrick Swayze som Sam og Demi Moore som hans kæreste Molly, tryllebandt seerne med deres intense forhold – og ikke mindst Whoopi Goldberg som den fantastisk underholdende spåkone Oda Mae Brown.

Min kærteste har faktisk ikke set filmen, men han blev nu også først født året efter den havde premiere i Danmark. Så torsdag aften var det altså en førstegangsoplevelse for ham, da vi var inviteret til dansk musical premiere på Ghost.

Til tider kan det jo faktisk godt være en fordel ikke at have set filmen, så mangler der jo ikke noget i historien, som der tit gør, med de naturlige begrænsninger der nu engang er, når en film bliver til musical.

Men jeg synes faktisk, at Heltemus production og hele castet leverede en rigtig flot forestilling.

Det var ikke Patrick Swayze og Demi Moore, men Mikkel Moltke Hvilsom og Frederikke Vedel som skulle udfylde de store sko, og de gjorde det rigtig godt. De klarede helt sikkert også sang-delen langt bedre, end Swayze og Moore ville have gjort.

Kan spåkonen Oda Mae Brown spilles af en bleg dansker?

Whoopi Goldberg spillede rollen som Oda Mae Brown så fantastisk, og vandt faktisk også en Oscar for bedste kvindelige birolle.

Jeg må bare tage hatten af! For ja, det kan den bestemt! Sara Gadborg ejede den rolle, og jeg elskede hvert et minut ,hun var på scenen og det lød også som om, at resten af salen var enig.

I det flotte cast overraskede Jesper Asholt mig også, ikke med sit skuespil eller sang, men med hans dans og bevægelse!! Imponerende og ham ville jeg gerne se i Vild med dans.

Jeg synes faktisk de fik fortalt hele historien rigtig fint, og jeg fik flere gange under forestillingen myrepatter (gåsehud), så noget ramte de i mig

Der var også god brug af kulisser. Dog var jeg ikke så vild med formen på “lerkrukkerne”, som jo ellers er ikoniske objekter fra filmen. En stor LED skærm ville løftet det til et højere niveau.

Det jeg faktisk syntes passede mindst ind var dansen. Ja, det er jo sådan noget jeg kigger på… Efter min mening var det meget unaturlige og underlige bevægelser, og alt i alt et dårligt valg af koreografi.

Det behøver ikke være 90´er agtigt det hele. Kostumeafdelingen havde som skrevet i programmet foretaget et bevidst valg om, at de ikke nødvendigvis skulle være tro mod 1990. Det var et rigtig fint valg og meget flot arbejde over hele linien.

Det skal tit meget til for at imponere min unge kæreste, når det handler om musical, men han havde faktisk også en rigtig god oplevelse af stykket.

Jeg vil klart anbefale dig at se forestillingen som kommer til Vejle, Esbjerg, Aalborg og Tivoli i København www.ghostthemusical.dk

Spilleperiode 14 marts – 28 april

Instruktør: Tobias Larsson

Medinstruktør: Carsten Friis

Scenograf: Rikke Juellund

Kapelmester: Mikkel Gomard

Medkoreograf: Luke Redford

Kostumedesigner: Michael Nøhr og Rikke Juellund

Lysdesigner: Mathias Hersland

Lyddesigner: Jonas Jørgensen

Foto: Martin Mydtskov Rønne

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sjove aktiviterer i vinterferien for de små