Vind et par smukke ørehængere

Når man bliver taget med bukserne nede

Reklame Tysk turist information

Ja, sådan havde jeg det allerede efter en enkelt dag på spa tur i Ahlbeck på den tyske ø Usedom. Usedom ligger helt ud til Østersøen mellem det tyske fastland og Polen – faktisk er en lille del af Usedom polsk.

Sammen med en kammerat havde jeg taget turen over Gedser – Rostock og 2 timer 15 min videre i bil til Ahlbeck.

Vi checkede ind på Das Ahlbeck Spa & Hotel, som ligger i første række ud til Østersøen og de kilometer lange strande. Det lignede på ingen måde det Tyskland, som jeg normalt drøner igennem for at komme syd på.

Men med de smukke gamle arkitektoniske bygninger der fryder strandpromenaden og de klassiske gamle piers, følte jeg mig hensat til syd England.

Vi var så heldige at få et værelse med udsigt over vandet – åh, jeg ville ønske jeg kunne vågne op til sådan en udsigt hver morgen. Vand kan bare noget helt særligt, og jeg kunne sidde der og kigge i timer. Vi hoppede dog hurtigt i badebukser og morgenkåbe og ned til hotellets spa. Vi startede med et par baner i poolen inden den stod på dampbad og sauna.

Det var så her, jeg blev taget med bukserne nede igen… tekstil fri zone!!! Jeg havde faktisk fået at vide, at tyskere havde et andet forhold til deres krop end os.

Af med bukserne og håndklæde omkring livet, og ja… så er det jo slet ikke så tosset at være den med næst mest fast hud i saunaen.

Det var super lækkert efter køreturen bare at nyde de dejlige omgivelser i spaen, og efter en omgang vild med dans var det den perfekte opladning til december.

Vi skulle møde med Usedom turist information og hotellets direktør til middag i restauranten. I meget smukke omgivelser fik vi en rigtig lækker menu, der på ingen måde mindede mig om tysk mad – det er måske mest mine fordomme der spillede ind der.

Ti forret fik jeg en gulerod-ingefærsuppe med hjemmebagt brød, og til hovedret havde jeg valgt stegt torsk med sennep kartoffelmos og grøntsager. Middagen sluttede jeg af med en lækker desserttallerken med en lun og sprød kanel/æble roulade med vanilje creme og hjemmelavet chokoladeis med orange chokolade stykker i. Mums siger jeg bare.

Efter en hyggelig middag med en masse spændende information om hotellet og området var vi klar til at hoppe i seng, så vi kunne være frisk til tirsdagens program.

Tirsdag morgen startede vi med træning i hotellets fitnesscenter. Når jeg selv booker hotel til mine rejser, er det altid hotel med fitnesscenter. Det synes jeg, er den bedste måde at starte dagen på, når jeg er væk hjemmefra.

Efter træning stod den på den helt store morgen buffet med mindst 10 forskellige slags brød fra hotellets eget bageri. Kokken stod klar til at tilberede æg som man gerne ville have det og der var et stor udvalg af pålæg, ost og andre små lækkerier.

Der var også flere forskellige mælke og morgenmadsprodukter – og som laktose intolerant var det også rigtig dejligt med et udvalg netop til mig.

Efter morgenmaden gik turen til Tysklands ældste strandstole-fabrik Korbwerk, som ligger i nabobyen Heringsdorf. En fabrik der blev grundlagt helt tilbage i 1925, og har oplevet og ikke mindst overlevet en verdenskrig og tidens udvikling.

For selv om strandstolene ligner noget fra tiden hvor tv2 serien Badehotellet foregår i, er der stadig godt gang i salget.

Folk køber dem både med hjem til haven i mere luksusøse udgaver, men også i en billigere udgave til at have stående nede på den offentlige strand.

De fleste restauranter og lignende steder har også en eller flere stående i forskellige udgaver. De har også lavet en til G8 topmødet, hvor de 8 landsledere kunne samles.

Det undrede mig egentlig lidt, at vi ikke har nogen form fra tradition herhjemme for strandstole – det er da meget federe at ligge i sådan en frem for direkte med håndklædet på sandet.

Frokosten skulle nydes i det gamle strand Casino, som i dag er en MARC O´POLO flagship store, Michelin restauranten The Room, og Bistroen One ligger på 1. sal, mens stueetagen er fyldt tøj, sko og home kollektionen fra Marco Polo.

I kælderen var der mulighed for vinsmagning, eller at afholde private selskaber i vinkælderen.

For mig det helt perfekte hus, mad og shopping på sammen sted! I love it!!!

Først og fremmest var det virkelig lækker mad vi fik serveret i bristroen, med efterfølgende shopping af deres store udvalg af lækre madspecialiteter. og besøget i stueetagen kostede et par nye sneakers.

Hvis ens påhæng ikke kan holde shopping ud, er der mulighed for at få serveret en gratis kop kaffe fra espressomaskinen ved kassen.

Jeg tror at flere og flere butikker som denne vil dukke op i Danmark og give os en total oplevelse – jeg var i hvert fald vild med det.

Eftermiddagen blev brugt i selskab med en lokal guide. Vi gik fra Heringsdorf tilbage til Ahlbech langs promenaden, hvor fik vi historier om de store smukke huse.

Historien der går tilbage til 2. verdenskrig som de tydeligvis ikke var særlig stolte af.

Vi slog også vejen forbi verdens største strandstol, som de tværtimod er meget stolte af.

Aften skulle byde på endnu en kulinarisk madoplevelse på Strandhotel Ostseeblik restaurant. Hotellet ligger i centrum af Herinsdorf men udsigt ud over Østersøen.

Kokken havde lavet en 5 retter sur prise menu til os, og hold nu op det var vildt lækkert.

Som starter fik vi små skiver af and med popcorn og pulled and med kryddermayo. Forretten var en kold dampet torsk, på en bund af quinoa og toppet med en japansk sorbet, det var det lækreste jeg længe har oplevet. Hovedretten var perlehøne med en pommes anne, skorzonerrødder, rosenkål og en sprød dumpling med fyld af pulled and og kartoffel.

Hvordan gør man så mig rigtig glad, det gør man selvfølgelig ved at servere 2 desserter. Første dessert var en lille sorbet, mousse og kompot. Efterflugt af den store dessert, som var æble is betrukket med gele, knas mousse og pufsukker.

Er du vimmer jeg var mæt, men det var virkelig så lækker alt sammen, og igen meget langt fra mine fordomme om tysk mad.

Vi gik meget glade og trætte i seng, og vi glædede os endnu to dage på Usedom med udsigt til masser af frisk luft og dejlige oplevelser.

Mere på bloggen senere…

Thomas

 

Foto: Mikkel Heinricy

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind et par smukke ørehængere